De kunst van het genieten

Ontdek bij Thermen Barendrecht de perfecte sauna voor elke saunaronde. Kies uit diverse geuren, temperaturen en luchtvochtigheid en laat u inspireren door de ambiance, geïnspireerd op meesterwerken van wereldberoemde kunstenaars.

Tips voor een saunaronde

Een diversiteit aan sauna's tijdens uw wellnessdag

Gun uzelf een moment van rust en ervaar de pure intensiteit van de sauna's. Ontdek de prachtige ruimtes met lage tot aan hele hoge temperaturen en ga voor het ultieme wellnessgevoel in uw favoriete sauna.

Infraroodsauna

De geboorte van Venus  - Sandro Botticelli

De godin van schoonheid en liefde brengt u de warmte van de infraroodsauna. Deze cabine heeft een lage temperatuur. De infraroodstralen dringen diep door uw huid, waardoor de warmte direct uw spieren bereikt. Dit laatste maakt de infraroodsauna ideaal voor mensen die spier- en gewrichtspijn willen verlichten.

Wist u dat.... het feit dat Venus naakt op het schilderij is afgebeeld, baanbrekend was? Tijdens de middeleeuwen werd naaktheid zelden of nooit geportretteerd. 

Zoutsteensauna

Willem van Oranje - Adriaen Thomasz

Kom koninklijk ontspannen in de zoutsteensauna en voel wat echt even tot rust komen betekent. Deze sauna staat bekend om de zuiverende lucht, dat ontstaat door de warme zoutstenen die de wanden van de cabine vormen. Een bezoek is niet alleen goed voor uw longen, maar doet ook wonderen voor uw huid.

Wist u dat.... de bijnaam van Willem van Oranje, Willem de Zwijger was? Hij werd zo genoemd omdat hij op het goede moment kon zwijgen en op het goede moment kon praten.

Thermen Barendrecht

De kunst van het genieten


Berkensauna

Birch Tree in a Storm - Johan Christian Dahl

Een storm zult u niet ervaren in deze sauna. Wel verbetert u uw weerstand en uithoudingsvermogen. Net als de berkenboom, vastgelegd door J.C. Dahl. De Berk staat bekend om haar zuiverende werking. Zodra u de sauna binnenstapt, ervaart u gelijk de heerlijke geur. In deze sauna wordt ook het Secret of birch-ritueel gegeven.

Wist u dat....Berkenbomen van alle loofbomen het meest geworteld en winterhard zijn? Daarom vindt u ze vooral in koudere landen.

Meditatie sauna

Amandelbloesem - Vincent van Gogh

De bloeiende amandeltakken van Van Gogh vertegenwoordigen hoop en staan symbool voor nieuw leven. Dat is ook wat de meditatie sauna u brengt. In de meditatie sauna komt u helemaal tot uzelf en staat u weer in verbinding met uw lichaam. Zo verlaat u de sauna als herboren.

Wist u dat.... Van Gogh het schilderij maakte om het nieuwe leven van zijn neefje Vincent te vieren? Van Gogh koos om die reden voor de bloeiende amandelbloesem.

Kelo sauna

Opgietsauna 

In de Kelo sauna ervaart u unieke wellnessbelevingen, waardoor u zich even in een andere wereld begeeft. De authentieke opgietingen, die in deze sauna worden gehouden, nemen u mee op een ware geurenreis. Geniet ook tussen de opgietingen door van het warme dennenhout uit het hoge noorden en voel weer innerlijke rust.

Wist u dat.... u naast de diverse opgietingen, ook andere unieke rituelen kunt ervaren bij Thermen Barendrecht? Zo maakt u uw saunabezoek helemaal compleet.

4 elementen sauna

The Eruption of Vesuvius - Johan Christian Dahl

Gebaseerd op het kunstwerk van Johan Christan Dahl, zijn het de elementen water en vuur die deze sauna extra bijzonder maken. Door het automatische opgietsysteem wordt de luchtvochtigheid van deze elementen sauna regelmatig verhoogd. De haardvuren geven bovendien extra beleving en warmte. Voel de kracht van de natuur en ervaar wellness optimaal. 

Wist u dat.... Johan Christian Dahl de uitbarsting van de Vesuvius met eigen ogen heeft gezien? Hij maakte snel een olieschets die hij later uitwerkte tot dit bekende werk.

Verona sauna

Zonnebloemen - Van Gogh

In de maand mei is de glaskristalsauna de Verona sauna. Ontdek de TREATMENTS® Verona geur met de zoete, bloemige geur van framboos en de damascus roos De glaskristallen hebben een bijzondere zuiverende werking, waardoor u ontdekt dat er niet veel nodig is om te genieten. Neem plaats, kom tot rust en voel hoe de reiniging van uw lichaam in werking wordt gezet.

Wist u dat.... Van Gogh het schilderij maakte om het nieuwe leven van zijn neefje, Vincent, te vieren? Van Gogh koos om die reden voor de bloeiende amandelbloesem.

Stoombad

Tepidarium - Théodore Chassériau

Door de hoge luchtvochtigheid van het stoombad, geeft u uw huid weer een nieuwe boost. De stoom heeft niet alleen positieve effecten op uw huid, maar geeft ook uw luchtwegen weer nieuwe energie. Deze cabine is niet warmer dan 50 graden, maar kan door de hoge vochtigheidsgraad wel warmer aanvoelen.

Wist u dat.... het Tepidarium de ruimte was waar de vrouwen van Pompeii kwamen om te rusten en zich af te drogen na het baden?

Neem de tijd voor jezelf

Beleef Thermen Barendrecht