Rondje sauna


Bent u benieuwd hoe een sauna rondje nu eigenlijk hoort te zijn? Wij leggen het u graag uit zodat u goed voorbereid aan een saunadag kan beginnen. Geniet optimaal en laat alle stress voor even helemaal los. Bekijk dé perfecte saunaronde, stap voor stap en laat het u aan niets ontbreken.

Hoe gaat een rondje sauna

Wilt u weten wat u te wachten staat bij een saunaronde? Wij leggen het u graag stap voor stap uit. De perfect basis van een wellnessdag begint bij een goed rondje sauna. Indien u de stappen niet helemaal volgt, kan het zijn dat u bijvoorbeeld hoofdpijn krijgt. Om dit te voorkomen raden wij u aan dit stappenplan te volgen. 

1. Warm douchen
Start uw saunaronde fris door eerst een heerlijke douche te nemen. Vergeet u niet goed af te drogen, want een droge huid zweet namelijk makkelijker! 

2. Voetenbad
Bereid uw lichaam vast voor op de hogere temperaturen van de sauna door op te warmen in het voetenbad. Blijf 5 tot 10 minuten in het voetenbad voor het beste resultaat. 

3. De sauna
Bent u goed opgewarmd? Dan is het tijd om de sauna in te gaan. Kies een temperatuur die voor u prettig aanvoelt. Er zijn sauna's vanaf 50°c. We raden u aan om niet langer dan 15 minuten in de sauna te verblijven. Dat kunt u het beste in de gaten houden door middel van de zandlopers die in de cabine hangen. U hoeft het kwartier natuurlijk niet uit te zitten. U kunt de sauna verlaten zodra de hitte niet meer prettig aanvoelt.

4. Afkoelen
Het is erg belangrijk om na de sauna goed af te koelen. Als u niet goed afkoelt, kunt u namelijk hoofdpijn krijgen. Stap voor de ultieme afkoeling in het dompelbad, koel af onder de (nevel)douche of door een wandeling in de buitenlucht. Vergeet ook de stortemmer en de koudwaterslang niet wat veel gebruikt wordt om een lichaam te laten afkoelen. 

5. Opwarmen en rusten
Na het afkoelen warmt u weer eventjes op in het voetenbad, zodat uw lichaam weer op een behagelijke temperatuur komt. Daarna kunt u heerlijk uitrusten in één van de rustruimtes of bij mooi weer op de ligweide. Neem minimaal 20 minuten rust. Het opwarmen en afkoelen kost uw lichaam veel energie. Bent u helemaal uitgerust? Dan kunt u weer beginnen met een nieuw rondje sauna.

De kunst van het genieten


Voor u geselecteerd

Bent u inmiddels goed voorbereid op een wellnessdag en weet u alle ins en outs over een rondje sauna? Dan is het nu tijd om een sauna bezoek in te plannen. Ontdek onze ontspannen arrangementen voor een volledig verzorgde saunadag.

Sense of Spa

- Dagentree
- Wellnessritueel naar keuze*

Vanaf 59. 50p.p.

Meer info Reserveren

Spa Culinair

- Dagentree
- Koffie of thee met petitfours
- Broodje naar keuze

Vanaf 58. 95p.p.

Meer info Reserveren

Thermen Barendrecht

De kunst van het genieten

Beleef het resort