Zwangerschap en sauna


Wilt u ook tijdens uw zwangerschap genieten van een ontspannen sauna bezoek? Afhankelijk van het aantal weken dat u zwanger bent, kunt u heerlijk bij ons komen genieten! Het is wel belangrijk dat u altijd extra goed naar uw lichaam luistert en de saunaregels goed doorneemt voor uw bezoek aan ons wellnessresort.

Ontspannen tijdens de zwangerschap

Gaat u regelmatig naar de sauna? Dan kunt u, over het algemeen, zorgeloos genieten van een dagje wellness. Wanneer u last heeft van zwangerschapscomplicaties, raden wij af ons resort te bezoeken. Ook als u niet of nauwelijks naar de sauna gaat, adviseren wij pas na uw zwangerschap weer bij ons terug te komen. Raadpleeg eventueel uw verloskundige of arts voor advies. 

De eerste 3 maanden van uw zwangerschap

Tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap is uw lichaam extra kwetsbaar. Het kindje is dan volop in ontwikkeling, wij raden een saunabezoek tijdens die periode dan ook af. De hoge temperaturen van de baden en de sauna's kunnen namelijk effect hebben op de ontwikkeling van de baby.

De laatste 6 weken van uw zwangerschap

Tijdens deze fase van de zwangerschap, raden wij het gebruik van de koude en warme (kruiden) baden af. Het kan zijn dat u dan al wat ontsluiting heeft. Hierdoor is de kans op infectie groter. Om af te koelen kunt u beter de douches of een afkoelslang gebruiken. 

Just relax today


Voordelen van een saunabezoek

  • Kom volledig tot rust
  • Ervaar pure ontspanning
  • Houd minder vocht vast door het zweten in de sauna
  • Stimuleer de bloedsomloop door de hoge temperaturen

Saunaregels tijdens de zwangerschap

  • Maak geen gebruik van de infraroodsauna of de zonnebank.
  • Maak geen gebruik van sauna's met hoge temperaturen (90-95°C).
  • Koel goed af, drink voldoende en neem een lange rustperiode.
  • Blijf niet langer dan 10 minuten in de sauna zitten.
  • Ga dichtbij de uitgang zitten, zodat u de sauna snel kan verlaten indien nodig.
  • Twijfelt u? Neem altijd contact op met de verloskundige. 

Geschikte behandelingen tijdens de zwangerschap


Ook tijdens de zwangerschap kunt u genieten van een behandeling. Omdat u niet meer op uw buik kunt liggen, zijn niet alle behandelingen mogelijk. We hebben speciaal voor u een selectie gemaakt met welke behandelingen wél geschikt zijn tijdens de zwangerschap. Geef altijd even bij de specialist aan dat u zwanger bent.

Signature facial 75 min. - Special-

94. 95p.p.

Meer info Reserveren

Verona ritueel

15. 95p.p.

Meer info Reserveren

The countdown is on

Reserveer uw saunabezoek